Det finns bara en viss del hos sig själv som man kan förändra, visst kan man alltid finjustera men man är liksom på ett sätt ändå, annat vore ju konstigt. 
Jag är till exempel väldigt känslig. Tar åt mig lätt, och det kanske inte alltid är så bra, men å andra sidan så gör min känslighet också att jag är bra med människor och har lätt att förstå problem och känslor. Jag är väldigt mottaglig och känner av situationer snabbt.
Därför tycker jag det är dumt att säga som många gör "sluta vara så känslig" eller "sluta vara så kall" till en person som kanske alltid varit sådan och varken vill eller kan ändra på sig..
Jag älskar att vara så känslig som jag är och blir ledsen när någon ber mig sluta vara det, för det är inte särskilt snällt att tro att man vet hur andra borde vara.

Alla människor fungerar, agerar och känner olika. Du kan liksom inte kräva att någon ska ändra hela sin person. För att den ska passa din. Jag tror att det är tusen gånger smartare att dra fördel och nytta av att folk ÄR olika så att man hela tiden kan lära sig nytt. 
Eftersom att jag alltid har ett VAL så måste det ju innebära att min omgivning ochså har det, du väljer vad du säger, hur du agerar och hur du bemöter andra, du avgör hur nära eller inte nära du vill vara med folk, och vissa fungerar man riktigt bra med och andra klickar det aldrig med oavsett. 

Vissa personer tror att hot och uppmaningar ger respekt, till exempel 
"Du har berättat en hemlighet för mig och därför kan jag kräva saker av dig för annars kommer jag föra din hemlighet vidare, jag har en hållhake på dig", (och ja detta har jag hört på riktigt, ifall någon undrade). 
Att tala om för sin omgivning att "här ser Du en som säger ifrån och säger vad hen tycker" som att det alltid är så himla positivt? Jag är inte intresserad av att veta varenda liten del av mig som du inte gillar. 
Jag är inte intresserad av att du ska tillrättavisa mig för att du tycker jag borde göra på ett annat sätt, jag ser hellre att du pratar lite skit om mig som jag ändå aldrig får veta, än att du ska berätta minsta lilla skavank på mig, in my face.
Däremot tycker jag att man med respekt och kärlek kan påminna någon om vissa grejer som kanske är återkommande och inte känns kul. 
Men detta STÄNDIGA tjafs, om allt. 
Tro fan att det är krig och osämja när folk är omänskligt långsinta.
Vill du vara en del av mitt liv? Va det! 
Passar det inte? Gå då. Och jag tycker alla borde försöka förenkla sitt liv genom att inte vara så ingående och arga hela tiden. 

Släpp det, och bemöt dina människor på ett vettigt vis! 

Särskilt nu när det är jul och allt ska va kul! Vilket det är om du frågar mig, julen är bästa högtiden, jag kommer nog alltid tycka det. Fy fan vad mysigt allt är med ljus och varmt och allt luktar gott! 
Barnen är helt pirriga och granen är på plats! Herregud det är helt otroligt! 
Fyra dagar kvar och jag spricker snart, dels av spänning och dels av en bebis som buffar runt i magen. En liten tjej till. Vilket är helt otroligt, men så oerhört oerhört underbart! 
Tack lilla fina för att du kom till oss! Vi längtar efter att få träffa dig!